Яблучний пиріг зі збитими білками

Яблучний пиріг із збитими білками. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • яблука - 1 кг
  • борошно - 500 г
  • цукор - 170 г для тіста і 5 ст. л. для яблук
  • маргарин - 250 г
  • гашена оцтом сода - 1 ч. л.
  • яйця - 4 шт.
  • сметана - 4 ст. л.
  • порошок кориці - 1 ч. л., або ваніль (за смаком)
Яблучний пиріг із збитими білками. Інгредієнти.
Приготування яблучного пирога зі збитими білками:

При приготуванні яблучного пирога за цим рецептом бажано використовувати яблука з кислинкою. Для випікання цього пирога я використовувала форму розміром 26х37 см.

Розтертий з цукром маргарин.
Маргарин розтерти з цукром (170 г).
Маргарин з цукром розтертий з жовтками.
Відділити жовтки від білків. Жовтки додати до маргарину з цукром і добре перетерти, а білки в окремій посудині відставити (пізніше будемо їх збивати).
Розтертий маргарин з цукром, жовтками і сметаною.
Додати 4 ст. л. сметани і перетерти.
Додаємо в миску гашену соду і борошно.
Після цього додати 1 ч. л. гашеної оцтом соди, перемішати.
Тісто.
Додати борошно і замісити тісто. 1/5 частину тіста покласти в морозильну камеру на 30 хв. (цим тістом будемо притирати наш яблучний пиріг).
Нарізані яблука.
З яблук зняти шкірку, очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
Цукор в каструлі.
У каструлю додати 5 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, поставити на газ і, помішуючи, розчинити цукор.
Яблука в каструлі.
Тоді висипати яблука і проварити на середньому вогні, періодично помішуючи протягом 15-20 хв. (вода і яблучний сік повинні трохи випаруватись). Коли яблука достатньо проваряться трохи остудіть їх.
Тісто в деко.
Деко застелити папером для випічки і рівномірно викласти тісто.
Яблука, присипані корицею на тісті в деко.
На тісто рівномірним шаром викласти яблука, посипати корицею.
Збиті білки.
Білки збити міксером, чи вінчиком.
Збиті білки, викладені на яблука.
Викласти збиті білки на яблука.
Потерте на білки охолоджене тісто.
Вийняти тісто з морозильної камери і натерти його на білок на крупній терці. Покласти деко в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40 хв. до готовності.
Яблучний пиріг із збитими білками готовий.
Деко вийняти з духовки і остудити пиріг. Яблучний пиріг зі збитими білками готовий, можна нарізати і пригощати рідних та близьких :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 54098
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-09

Коментарі до цього рецепта (25):оксана | 2012-03-15
Пиріг чудовий! Ніжний! Смачненький!
Тетяна | 2012-03-17
А який розмір дека? Хоча б приблизно. Дякую.
Люба | 2012-03-17
Ой, забула вказати :) Тетяна, розмір дека – 26х37 см.
Стаська..)) | 2012-08-23
А можна без сметани????
Люба | 2012-08-23
Стаська..)), пробуйте, експерементуйте. Особисто я при випіканні цього пирога завжди додаю сметану.
Вікторія | 2012-10-15
Шикарно. Дякую, дуже смачно.
Ірина | 2012-10-31
Дякую за гарний рецепт :) Вийшов дуже смачний!!!!!
Віка | 2012-12-19
Смачно!
тетяна | 2013-01-16
дякую за рецепт...
Ivan | 2013-03-08
А опишіть ще, будь-ласка, рецепт пирога з консервованими вишнями. ДУЖЕ ДЯКУЮ НАПЕРЕД!!!
Рома | 2013-05-30
Дуже смачний пиріг.
Світлана | 2013-06-20
Пиріг дуже смачний просто супер дякую вам за те що ви є... Доречі, я немала яблук і дала вишні супер супер!!!!
Катя | 2013-10-22
Дуже класний робила вже декілька раз!!!
Марина | 2013-12-20
До білків треба додавати цукор?
Люба | 2013-12-20
Марина, непотрібно додавати цукор до білків, а лише до тіста та яблук.
Настя | 2014-01-26
Пиріг дуже смачний! Дякую.
nataliya ushak | 2014-04-15
Дуже смачний яблучний пиріг дякую.
Оля | 2014-06-09
Чудовий рецепт, я ще в 1/5 тіста добавляю какао, щоб був контраст.
Оля | 2014-10-05
А чи можна під низ тіста (коржа) викласти шар із печива.....??? Дякую.
Люба | 2014-10-05
При великому бажанні можна, але... для чого???
Катя | 2014-12-06
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Христина | 2014-12-15
Дякую!!! Справді дуже смачно :) я ще посіяла цукровою пудрою через ситечко зверху, вийшло дуже симпатично :)
Люба | 2014-12-15
На здоров’я :)
Тетяна | 2015-03-14
Пиріг просто бомба)
Вікторія | 2015-04-26
Неймовірно смачний пиріг, дякую за рецепт.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору