Кулінарні рецепти з покроковими фотографіями.

Яблучний пиріг зі збитими білками

Яблучний пиріг із збитими білками. Рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг
  • борошно - 500 г
  • цукор - 170 г для тіста і 5 ст. л. для яблук
  • маргарин - 250 г
  • гашена оцтом сода - 1 ч. л.
  • яйця - 4 шт.
  • сметана - 4 ст. л.
  • порошок кориці - 1 ч. л., або ваніль (за смаком)
Яблучний пиріг із збитими білками. Інгредієнти.

Приготування яблучного пирога зі збитими білками:

При приготуванні яблучного пирога за цим рецептом бажано використовувати яблука з кислинкою. Для випікання цього пирога я використовувала форму розміром 26х37 см.

Маргарин розтерти з цукром (170 г).
Розтертий з цукром маргарин.
Відділити жовтки від білків. Жовтки додати до маргарину з цукром і добре перетерти, а білки в окремій посудині відставити (пізніше будемо їх збивати).
Маргарин з цукром розтертий з жовтками.
Додати 4 ст. л. сметани і перетерти.
Розтертий маргарин з цукром, жовтками і сметаною.
Після цього додати 1 ч. л. гашеної оцтом соди, перемішати.
Додаємо в миску гашену соду і борошно.
Додати борошно і замісити тісто. 1/5 частину тіста покласти в морозильну камеру на 30 хв. (цим тістом будемо притирати наш яблучний пиріг).
Тісто.
З яблук зняти шкірку, очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
Нарізані яблука.
У каструлю додати 5 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, поставити на газ і, помішуючи, розчинити цукор.
Цукор в каструлі.
Тоді висипати яблука і проварити на середньому вогні, періодично помішуючи протягом 15-20 хв. (вода і яблучний сік повинні трохи випаруватись). Коли яблука достатньо проваряться трохи остудіть їх.
Яблука в каструлі.
Деко застелити папером для випічки і рівномірно викласти тісто.
Тісто в деко.
На тісто рівномірним шаром викласти яблука, посипати корицею.
Яблука, присипані корицею на тісті в деко.
Білки збити міксером, чи вінчиком.
Збиті білки.
Викласти збиті білки на яблука.
Збиті білки, викладені на яблука.
Вийняти тісто з морозильної камери і натерти його на білок на крупній терці. Покласти деко в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40 хв. до готовності.
Потерте на білки охолоджене тісто.
Деко вийняти з духовки і остудити пиріг. Яблучний пиріг зі збитими білками готовий, можна нарізати і пригощати рідних та близьких :)
Яблучний пиріг із збитими білками готовий.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Кількість переглядів: 48864
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-09

Коментарі до цього рецепта (23):

оксана | 2012-03-15

Пиріг чудовий! Ніжний! Смачненький!

Тетяна | 2012-03-17

А який розмір дека? Хоча б приблизно. Дякую.

Люба | 2012-03-17

Ой, забула вказати :) Тетяна, розмір дека – 26х37 см.

Стаська..)) | 2012-08-23

А можна без сметани????

Люба | 2012-08-23

Стаська..)), пробуйте, експерементуйте. Особисто я при випіканні цього пирога завжди додаю сметану.

Вікторія | 2012-10-15

Шикарно. Дякую, дуже смачно.

Ірина | 2012-10-31

Дякую за гарний рецепт :) Вийшов дуже смачний!!!!!

Віка | 2012-12-19

Смачно!

тетяна | 2013-01-16

дякую за рецепт...

Ivan | 2013-03-08

А опишіть ще, будь-ласка, рецепт пирога з консервованими вишнями. ДУЖЕ ДЯКУЮ НАПЕРЕД!!!

Рома | 2013-05-30

Дуже смачний пиріг.

Світлана | 2013-06-20

Пиріг дуже смачний просто супер дякую вам за те що ви є... Доречі, я немала яблук і дала вишні супер супер!!!!

Катя | 2013-10-22

Дуже класний робила вже декілька раз!!!

Марина | 2013-12-20

До білків треба додавати цукор?

Люба | 2013-12-20

Марина, непотрібно додавати цукор до білків, а лише до тіста та яблук.

Настя | 2014-01-26

Пиріг дуже смачний! Дякую.

nataliya ushak | 2014-04-15

Дуже смачний яблучний пиріг дякую.

Оля | 2014-06-09

Чудовий рецепт, я ще в 1/5 тіста добавляю какао, щоб був контраст.

Оля | 2014-10-05

А чи можна під низ тіста (коржа) викласти шар із печива.....??? Дякую.

Люба | 2014-10-05

При великому бажанні можна, але... для чого???

Катя | 2014-12-06

Дякую за рецепт, дуже смачно.

Христина | 2014-12-15

Дякую!!! Справді дуже смачно :) я ще посіяла цукровою пудрою через ситечко зверху, вийшло дуже симпатично :)

Люба | 2014-12-15

На здоров’я :)

Додати Ваш коментар:

*

Введіть символи з картинки: *

Нагору сторінки
Змінити мову
Українська  Російська

Пошуковий запит повинен бути не менше 3-х символів




Соус «Тартар»
Макарони по-флотськи
Курка в соусі карі
Виноградний пиріг
Салат “Мисливський”
Гарбузові оладки з корицею
Бездріжджовий хліб на заквасці з житнього борошна
Закваска з житнього борошна


Loading...