Домашній майонез нашвидкуруч

Домашній майонез нашвидкуруч. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • олія - 150-200 г
  • яйце - 1 шт.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • цукор - 1 / 3 ч. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л.
  • гірчиця (порошок чи готова) - 1 / 2 ч. л.
  • чорний мелений перець (за бажанням) - дрібка
Домашній майонез нашвидкуруч.
Приготування домашнього майонезу:
Яйце, сіль, перець, гірчиця і лимонний сік в стакані для блендера.
В посудину збити яйце, додати сіль, цукор, гірчицю і лимонний сік.
Якщо ви вперше готуєте майонез, я б радила спочатку дати половину лимонного соку, а в кінці приготування додайте лимонного соку за смаком.
Збиваємо всі інгредієнти блендером.
Все збити блендером до однорідної маси.
Додаємо олію і продовжуємо збивати блендером.
Поступово додавати олію, постійно збиваючи блендером.
Чим більша кількість олії, тим густіший майонез.
Домашній майонез нашвидкуруч готовий.
Домашній майонез нашвидкуруч готовий.
Зберігати в холодильнику в закритій посудині не більше 3-ох днів.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 72249
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-16

Коментарі до цього рецепта (41):даша | 2012-04-04
Робила перший раз майонез - все гарно вийшло! Тепер буду пробувати на жовтках - сподіваюсь, що теж дуже сподобається))).
Катя | 2012-07-17
Люба, майонез вийшов просто супер, ще смачніший, ніж куплений!!!! Дякую, це для мене справжня находка, я кормлю груддю і мушу обмежувати себе в смачних майонезних стравах. 1000 раз спасибі!
Люба | 2012-07-17
Катя, 1000 разів на здоров’я вам і вашій малечі! :)
Галина | 2013-01-27
Це чудо, а не майонез. Щойно попробувала-все вийшло. Раджу всім скористатися, до того ж дуже смачно. Щиро дякую за рецепт.
Юля | 2013-06-13
Дівчата, майонез супер, щойно зробила)))) Всім рекомендую!
Ахінея | 2013-09-22
Дякую за рецепт. Вперше робила майонез власноруч. Вийшов такий густий, як і на малюнку, але мені б кортіло його чимось розбавити, щоб зробити більш рідким. Водою якось недоречно наче. Просто використовувати більшу кількість яєць на меншу кількість олії? Може є якісь перевірені методи?
Люба | 2013-09-22
Ахінея, якщо майонез у вас вийшов загустий, можете сміливо розбавити його холодною кип’яченою водою. Метод перевірений :)
Марія | 2014-02-26
А олія оливкова?
Люба | 2014-02-26
Марія, краще використовувати соняшникову рафіновану олію або суміш соняшникової та оливкової олії. Майонез зроблений з самої оливкової олії, як на мене, трошки гірчить, хоча це за смаком.
Марія | 2014-04-09
Я дала все одразу і майонез не збивається,що робити невже все втрачено?
Люба | 2014-04-09
Марія, візьміть ще одне яйце, розбийте його в склянку блендера і до нього, вже замість олії, додайте суміш, яка у вас утворилася. Але додавайте спочатку невеликими порціями (приблизно по 1 ст. л.), в приготуванні майонезу це дуже важливо, інакше у вас знову нічого доброго не вийде :) Потім, при потребі, майонез досоліть і додайте ішні спеції. Якщо у вас майонез вийде зарідкий, – додайте ще трохи олії і ще раз збийте блендером, якщо вийде загустий, – розведіть його холодною кип’яченою водою.
Лілія | 2014-04-19
Чудовий рецепт. Вийшов дуже смачний і густий майонез, як я і хотіла. Дуже дякую.
Неля | 2014-07-23
У мене чомусь майонез вийшов жовтий. Підкажіть, що не так?
Люба | 2014-07-23
На жаль, я не знаю чому так сталося. У мене майонез виходить жовтого кольору лише тоді, коли я роблю його лише на жовтках (див. майонез на жовтках).
Діана | 2014-11-16
Рецепт просто супер!
Вікторія | 2015-01-12
Чи можна замість блендера користуватись міксером?
Настя | 2015-01-12
Велике Вам дякую!
Люба | 2015-01-13
Вікторіє, майонез з цілого яйця робиться лише за допомогою блендера. А міксером можна зробити майонез на жовтках.
Алина | 2015-02-08
Майонез вдався просто супер, клас!
Ігор | 2015-02-12
Навіть мені, хлопцю, це було під силу:) Дякую.
Люба | 2015-02-12
На здоров’я :)
Оля | 2015-02-26
Спробую... дякую за рецепт!!!!
Юрій | 2015-04-10
Смакота:-)
Маша | 2015-12-14
Чим більше олії додаю, тим він в мене рідший. Чому???
Люба | 2015-12-14
Маша, можливо, Ви одразу влили надто багато олії, через що майонез у Вас просто не збивається. Інакшої причини не бачу. З самого початку потрібно додавати по 1 / 2 ст. л. олії і щоразу ретельно збивати блендером.
Оля | 2016-01-04
А потрібно давати тільки жовток, чи білок також?
Люба | 2016-01-04
Оля, цей майонез робиться з цілого яйця.
Марія | 2016-01-28
у мене вийшов гіркий. Що робити? Але я давала замість лимонного соку оцет.
Люба | 2016-01-28
Маріє, на майбутнє я б Вам порадила готувати все ж таки за рецептом. А гірчити майонез може також через неякісну олію. Я завжди для приготування майонезу використовую соняшникову рафіновану олію ТМ «Олейна».
Ірина | 2016-04-22
А обов’язково з блендером???
Люба | 2016-04-22
Ірино, так, обов’язково.
Влад | 2016-05-31
Я готував все за рецептом, а вийшло щось рідке, дарма продукти перевів...
Альоша | 2016-10-28
Я хлопець: і мені навіть удалося приготуваня!
Марія | 2016-12-14
А можна міксером збити майонез чи тільки блендером?
Люба | 2016-12-14
Мріє, майонез з цілого яйця робиться лише блендером. За допомогою міксера можна приготувати майонез на жовтках.
Вєрунчик | 2016-12-29
Супер Супер і ше раз Супер!
Іванка | 2017-02-16
Перший раз робила все вийшло. Но тільки пече в горлі трішки. Може тому що я гірчицю додала домашню перемелену.
Мар’яна | 2017-03-23
Дуже смачний, суперово і швидко, дякую.
Люба | 2017-03-24
Прошу :)
Королева | 2017-05-14
Я міксером робила і шось получилось.
Зернятко | 2017-05-29
Ооо чудовий майонез ,просто супер о пупер.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору