Приготування піци з шинкою та руколою.
Кількість інгредієнтів розрахована на дві піци діаметром 30-33 см.
![Фото 1 Дріжджі.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/drizhdzhi.jpg)
Готуємо тісто для піци.В посудину подрібнити дріжджі, посипати цукром і залишити на 5 хв., щоб вони розпустились.
![Фото 2 Додаємо воду.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/opara.jpg)
До дріжджів додати сіль і теплу воду (приблизно 35 °С). Розмішати.
![Фото 3 Додаємо борошно.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+boroshno.jpg)
Після цього додати 200 г просіяного борошна. Розмішати ложкою.
![Фото 4 Додаємо олію.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+oliya.jpg)
Потім додати ложку оливкової олії, розмішати, висипати решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто. Оскільки борошно буває різне, то орієнтуватись слід не лише на кількість борошна в рецепті, але й на консистенцію тіста. Тому решту борошна додавайте поступово.
![Фото 5 Додаємо решту борошна.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/tisto.jpg)
Поверхню тіста змастити оливковою олією, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб воно підросло.
![Фото 6 Порізана дрібними кубиками цибуля.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/cybulya.jpg)
Поки тісто підходить, – готуємо соус для піци.
Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
![Фото 7 Дрібно порізаний часник.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/chasnyk.jpg)
Часник подрібнити ножем.
![Фото 8 Порізані дрібними кубиками помідори.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/pomidory.jpg)
Помідори занурити на 10 с. в киплячу воду, вийняти, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
![Фото 9 Цибуля і часник обсмажуються.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/smazh.jpg)
В каструлі або глибокій сковорідці розігріти оливкову олію, викласти туди цибулю з часником і злегка обсмажити на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
![Фото 10 Додаємо помідори і спеції.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+speciyi.jpg)
Потім додати дрібно нарізані помідори, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати орегано і цукор. Тушкувати на середньому вогні 25-30 хв., доки соус добре не загусне. Кришкою не накривати. Готовий соус охолодити.
![Фото 11 Запечений перець.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/perets.jpg)
Перець змастити олією і поставити його під гриль, або в максимально розігріту духовку. Рівномірно запекти його, періодично обертаючи. Запечений перець загорнути в поліетиленовий пакет і залишити на 5 хв., після чого зняти з нього шкірку і очистити від насіння і плодоніжки.
![Фото 12 Порізаний короткою соломкою перець.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/per-por.jpg)
Нарізати перець короткою соломкою.
![Фото 13 Порізана тонкими плюстерками шинка.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/shynka.jpg)
Шинку нарізати тонесенькими шматочками.
![Фото 14 Порізана кубиками моцарелла.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/syr.jpg)
Сир порізати кубиками.
![Фото 15 Корж піци на деко.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/korzh.jpg)
Тісто обім’яти, розділити його на дві рівні частини. З однієї частини тіста на присипаній борошном стільниці розкачати невеликий круг. Потім перенести його на змащене олією деко або форму для випікання піци. Руками розім’яти тісто до товщини 2-3 мм і розміру приблизно 30 см в діаметрі. Сформувати невеликі бортики.
![Фото 16 Змащуємо корж томатним соусом.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+tomat-sous.jpg)
Всі інгредієнти для начинки (включно томатний соус) розділити на 2 частини.
Паляницю змастити половиною томатого соусу.
![Фото 17 Викладаємо шинку.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+shynka.jpg)
Зверху викласти нарізану шинку ...
![Фото 18 Викладаємо перець.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+perets.jpg)
... і болгарський перець. Запікати у розігрітій до 220 °С духовці протягом 15 хв.
![Фото 19 Викладаємо сир.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/+syr.jpg)
Потім викласти сир і запікати ще приблизно 5 хв. (поки сир не розплавиться).
![Фото 20 Зверху викладаємо руколу. Піца з шинкою та руколою готова.](files/vypichka/picca-shynkoyu-rukoloyu/gotovo.jpg)
Піцу вийняти з духовки, викласти листя руколи (якщо листя велике, – порвати його руками) і подавати до столу. Таким чином спекти ще одну піцу. Піца з шинкою та руколою готова.