Піца з шинкою та руколою

Піца з шинкою та руколою. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 350-400 г
  • вода - 250 г
  • дріжджі свіжі - 15 г
  • цукор - 1 ч. л.
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • оливкова олія - 1 ст. л.
Інгредієнти для соусу:
  • помідори - 600 г
  • ріпчаста цибуля (велика) - 1 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • оливкова олія - 2-3 ст. л.
  • орегано - 0,5 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець, цукор за смаком
Інгредієнти для начинки:
  • шинка - 250 г
  • сир “Моцарела” - 250 г
  • перець болгарський великий - 1 шт.
  • рукола - 50 г
Піца з шинкою та руколою.
Приготування піци з шинкою та руколою.

Кількість інгредієнтів розрахована на дві піци діаметром 30-33 см.

Дріжджі.
Готуємо тісто для піци.
В посудину подрібнити дріжджі, посипати цукром і залишити на 5 хв., щоб вони розпустились.
Додаємо воду.
До дріжджів додати сіль і теплу воду (приблизно 35 °С). Розмішати.
Додаємо борошно.
Після цього додати 200 г просіяного борошна. Розмішати ложкою.
Додаємо олію.
Потім додати ложку оливкової олії, розмішати, висипати решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто. Оскільки борошно буває різне, то орієнтуватись слід не лише на кількість борошна в рецепті, але й на консистенцію тіста. Тому решту борошна додавайте поступово.
Додаємо решту борошна.
Поверхню тіста змастити оливковою олією, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб воно підросло.
Порізана дрібними кубиками цибуля.
Поки тісто підходить, – готуємо соус для піци.
Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
Дрібно порізаний часник.
Часник подрібнити ножем.
Порізані дрібними кубиками помідори.
Помідори занурити на 10 с. в киплячу воду, вийняти, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
Цибуля і часник обсмажуються.
В каструлі або глибокій сковорідці розігріти оливкову олію, викласти туди цибулю з часником і злегка обсмажити на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
Додаємо помідори і спеції.
Потім додати дрібно нарізані помідори, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати орегано і цукор. Тушкувати на середньому вогні 25-30 хв., доки соус добре не загусне. Кришкою не накривати. Готовий соус охолодити.
Запечений перець.
Перець змастити олією і поставити його під гриль, або в максимально розігріту духовку. Рівномірно запекти його, періодично обертаючи. Запечений перець загорнути в поліетиленовий пакет і залишити на 5 хв., після чого зняти з нього шкірку і очистити від насіння і плодоніжки.
Порізаний короткою соломкою перець.
Нарізати перець короткою соломкою.
Порізана тонкими плюстерками шинка.
Шинку нарізати тонесенькими шматочками.
Порізана кубиками моцарелла.
Сир порізати кубиками.
Корж піци на деко.
Тісто обім’яти, розділити його на дві рівні частини. З однієї частини тіста на присипаній борошном стільниці розкачати невеликий круг. Потім перенести його на змащене олією деко або форму для випікання піци. Руками розім’яти тісто до товщини 2-3 мм і розміру приблизно 30 см в діаметрі. Сформувати невеликі бортики.
Змащуємо корж томатним соусом.
Всі інгредієнти для начинки (включно томатний соус) розділити на 2 частини.
Паляницю змастити половиною томатого соусу.
Викладаємо шинку.
Зверху викласти нарізану шинку ...
Викладаємо перець.
... і болгарський перець. Запікати у розігрітій до 220 °С духовці протягом 15 хв.
Викладаємо сир.
Потім викласти сир і запікати ще приблизно 5 хв. (поки сир не розплавиться).
Зверху викладаємо руколу. Піца з шинкою та руколою готова.
Піцу вийняти з духовки, викласти листя руколи (якщо листя велике, – порвати його руками) і подавати до столу. Таким чином спекти ще одну піцу. Піца з шинкою та руколою готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 19809
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-06-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору