Приготування вегетаріанської піци з баклажанами-гриль і каперсами.
Ще один чудовий рецепт піци з моєї улюбленої італійської книги «Grande libro della Pizza». Цього разу це вегетаріанська піца з баклажанами-гриль, каперсами, помідорами, свіжим листям базиліку і ніжною моцареллою. При відсутності сковорідки-гриль баклажани можна підрум’янити на звичайній сковорідці. Можливо, піца при цьому виглядатиме не так ефектно, але на смак це аж ніяк не вплине :)
З даної кількості інгредієнтів отримаємо дві великі піци діаметром 30-33 см.
Поки тісто підростає, підготуємо овочі для начинки. Помідори, за бажанням, очистити від шкірки і нарізати кружальцями товщиною 3-5 мм.
Цибулю нарізати півкільцями, добре посолити, перемішати.
Баклажани нарізати кружальцями товщиною 3-5 мм, викласти на розігріту суху сковорідку-гриль і на великому вогні смажити їх по 2-3 хв. з кожного боку, поки на баклажанах не з’являться темні смужки (як на фото).
Тісто, томатний соус і підготовлені для начинки продукти розділити на дві частини. На присипаній борошном стільниці одну частину тіста тоненько розкачати вкруг діаметром 30-33 см. Розкачане тісто перекласти на присипане борошном деко.
Тісто змастити соусом, залишивши вільними краї.
На соус рівномірно викласти цибулю, помідори і баклажани.
Потім викласти каперси і шматочки сиру. Піцу трошки поперчити і помістити в розігріту до 220 °С духовку на 10-15 хв. Щоб баклажани не пригоріли, піцу краще випікати на нижньому або середньому ярусі духовки.
Спечену піцу скропити оливковою олією. Викласти листочки базиліку і смакувати :) Так само спекти ще одну піцу.