Піца з болгарським перцем і копченим сиром

Піца з болгарським перцем і копченим сиром. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 400 г
  • вода - 250 г
  • дріжді - 20 г
  • сіль - 1 / 2 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • оливкова олія - 1 ст. л.
Інгредієнти для соусу:
  • помідори - 500-600 г
  • орегано - 1 / 2 ч. л.
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • сіль, цукор, чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для начинки:
  • болгарський перець (середнього розміру) - 3 шт.
  • сир “Моцарела” - 150 г
  • копчений сир - 250 г
  • зелень петрушки
  • оливкова олія - 1 ст. л.
Піца з болгарським перцем і копченим сиром.
Приготування піци з болгарським перцем і копченим сиром.

Кількість інгредієнтів розрахована на дві піци діаметром 30-33 см.

Розпузкаємо дріжджі.
Дріжджі покришити в посудину, посипати цукром і залишити на 5 хв.
Доливаємо до дріжджів воду.
Додати теплу воду (приблизно 35 °С) і сіль, розмішати.
Додаємо борошно.
Потім додати половину просіяного борошна, розмішати.
Додаємо олію.
Після цього додати олію. Перемішати ложкою.
Тісто для піци.
Потім поступово додати решту борошна і замісити ніжне еластичне тісто, яке потім перекласти у велику посудину, змащену олією. Тісто також змастити олією, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб підросло.
Томатний соус для піци.
Поки тісто підходить, готуємо томатний соус для піци.
Обсмажуємо болгарський перець.
Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати крупною соломкою. На сковорідці розігріти 1 ст. л. оливкової олії, викласти болгарський перець і, помішуючи, злегка обсмажити на середньому вогні (5-7 хв.), щоб перець трошки зм’як.
За бажанням, перець можна не обсмажувати, а запекти під грилем, як описано в рецепті піца з шинкою та руколою.
Нарізаємо сир.
Моцарелу і копчений сир нарізати тонкими шматками, товщиною 3-5 мм.
Розкачуємо тісто на стільниці.
Тісто, що підросло, обім’яти і на присипаній борошном стільниці розкачати з нього невеликий круг.
Викладаємо тісто на деко і розтягуємо до потрібного розміру.
Потім тісто перенести на змащене олією деко і вже руками розім’яти до потрібного розміру.
Рівномірно викладаємо на тісто томатний соус для піци.
Поверхню тіста змастити томатним соусом для піци, залишивши вільними краї паляниці (1 см.).
На соус викладаємо обсмажений перець.
Викласти злегка підсмажений перець. Запікати в розігрітій до 220 °С духовці протягом 10 хв.
Викладаємо сир.
Після цього піцу вийняти з духовки, зверху викласти шматки сиру і знову помістити в духовку на 5-7 хв.
Піца з болгарським перцем і копченим сиром готова.
Спечену піцу прикрасити зеленню петрушки. Піца з болгарським перцем і копченим сиром готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 23242
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-07-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (3):Наталка | 2013-01-23
Дякую за рецепт! Піца просто супер!!!
Вакуленко-К. Володимир | 2014-09-26
Дякую, бо я от забув як піцу робити. Зробив то своє, але дякую за підказки ;)
Люба | 2014-09-26
Володя, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору