Приготування лазаньї.
Лазанья одна з найвідоміших страв італійської кухні. Такий собі пиріг з листків тіста, перекладених найрізноманітнішими начинками. Класичною вважається лазанья Болоньєзе, де тісто перекладається соусами Бешамель, Болоньєзе та твердим сиром. І саме таку лазанью ми сьогодні приготуємо.
Лазанью я готувала у формі розміром 22х28 см.
![Фото 3 Нарізаний кубиками твердий сир.](files/drugi/lazanya/syr-tverdyj.jpg)
Після цього твердий сир слід натерти на крупній терці або нарізати невеликими пласкими квадратиками, як на фото.
![Фото 4 На дно деко кладемо три листи лазаньї.](files/drugi/lazanya/shar1-lysty.jpg)
Дно деко змастити невеликою кількістю олії і викласти три листи лазаньї.
![Фото 5 Викладаємо соус болоньєзе на листи лазаньї.](files/drugi/lazanya/shar1-boloneze.jpg)
Тепер потрібно нарізаний твердий сир і соус Болоньєзе умовно поділити на три частини, а соус Бешамель – на чотири. Викласти на листи лазаньї одну частину соусу Болоньєзе.
![Фото 6 Викладаємо соус Бешамель на соус Болоньєзе.](files/drugi/lazanya/shar1-beshamel.jpg)
Зверху – 1 / 4 соусу Бешамель.
![Фото 7 Викладаємо сир на соус бешамель.](files/drugi/lazanya/shar1-syr.jpg)
На соус Бешамель викласти шар твердого сиру.
![Фото 8 Викладаємо листи лазаньї для другого шару.](files/drugi/lazanya/shar2-lysty.jpg)
Сир накрити листами лазаньї.
![Фото 9 На другий шар листів лазаньї викладаємо соус Болоньєзе.](files/drugi/lazanya/shar2-boloneze.jpg)
Далі викласти другу третину соусу Болоньєзе.
![Фото 10 На другий шар Болоньєзе викладаємо соус Бешамель.](files/drugi/lazanya/shar2-beshamel.jpg)
Змастити соусом Бешамель.
![Фото 11 В другому шарі викладаємо порізаний сир на соус Бешамель.](files/drugi/lazanya/shar2-syr.jpg)
Поверх – шар твердого сиру.
![Фото 12 Накриваємо сир листами лазаньї для третього шару.](files/drugi/lazanya/shar3-lysty.jpg)
Сир накрити листами лазаньї.
![Фото 13 Викладаємо соус Болоньєзе на третій шар.](files/drugi/lazanya/shar3-boloneze.jpg)
Потім викласти третю частину соусу Болоньєзе.
![Фото 14 Викладаємо соус Бешамель на соус Болоньєзе в третьому шарі.](files/drugi/lazanya/shar3-beshamel.jpg)
Змастити соусом Бешамель.
![Фото 15 На соус Бешамель викладаємо твердий сир в третьому шарі.](files/drugi/lazanya/shar3-syr.jpg)
На соус викласти рештки твердого сиру.
![Фото 16 Вистиляємо четвертий шар листів лазаньї на викладений твердий сир.](files/drugi/lazanya/shar4-lysty.jpg)
Сир знову накрити листами лазаньї.
![Фото 17 Змащуємо четвертий шар листів лазаньї соусом Бешамель.](files/drugi/lazanya/shar4-beshamel.jpg)
Останній шар листів змастити соусом Бешамель, що залишився. Помістити лазанью у розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40 хв.
![Фото 18 Натераємо на середній терці сир грана падано або пармезан.](files/drugi/lazanya/grano-padano.jpg)
Коли лазанья вже буде майже готова, її слід посипати тертим сиром (пармезан чи грана падано) і поставити в духовку ще на 5-10 хв.
![Фото 19 Лазанья Болоньєзе готова.](files/drugi/lazanya/lazanya-gotova.jpg)
Лазанья Болоньєзе готова.