Сирний пиріг з чорницею

Сирний пиріг з чорницею.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 250 г
  • маргарин або вершкове масло - 150 г
  • сметана - 100 г (0,5 склянки)
  • розпушувач - 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
  • кисломолочний сир (у мене 5% жирності) - 500 г
  • сметана (у мене 15% жирності) - 250 г
  • яйця невеликого розміру - 3 шт.
  • цукор - 150 г
  • ванільний цукор - 3 ч. л.
  • манна крупа - 1 ст. л.
  • чорниці - 300 г
Сирний пиріг з чорницею. Інгредієнти.
Приготування сирного пирога з чорницею.

На мій погляд, такий сирний пиріг чудово смакує саме з чорницею. Але, за бажанням, чорниці можна замінити іншими ягодами з кислинкою (малиною, вишнею, полуницею). Кисломолочний сир для цього пирога краще брати однорідний, пастоподібний, інакше його доведеться перетерти через сито, або разом зі сметаною подрібнити блендером.
Випікала я цей смачний, запашний і надзвичайно ніжний пиріг у круглій роз’ємній формі діаметром 25 см.

Просіяне борошно.
У посудину просіяти борошно, додати розпушувач. Перемішати.
Борошно з маслом.
До борошна додати порізане кубиками масло або маргарин, перетерти до стану крупних крихт.
Додаємо сметану.
Потім додати сметану…
Тісто готове.
…і замісити нетуге тісто. Накрити його рушничком і покласти в холодильник приблизно на 30 хв., поки буде готуватися начинка.
Кисломолочний сир зі сметаною.
В глибоку миску викласти сир, додати сметану і перемішати все ложкою або міксером. Якщо сир зернистий, з грудочками, тоді його разом зі сметаною слід подрібнити блендером.
Додаємо манну крупу.
До сиркової маси додати манну крупу і перемішати.
Збиваємо яйця з цукром.
В окремій мисці яйця з цукром та ванільним цукром збити міксером до світлої пишної маси.
Додаємо збиті яйця до сирної маси.
Збиті яйця додати до сиркової маси і ще раз збити/перемішати міксером.
Додаємо чорниці.
Потім додати чорниці і дуже акуратно перемішати ложкою. Начинка для пирога готова.
Розкачуємо тісто.
Тісто розкачати в круг на присипаній борошном стільниці. Діаметр тіста має бути трохи більший за діаметр форми, приблизно на 10 см.
Викладаємо тісто у форму, формуємо бортики.
Тісто викласти у форму і сформувати бортики висотою 5 см. З тістом слід працювати швидко, щоб сиркова маса не осіла.
Заливаємо в тісто начинку.
Начинку ще раз акуратно перемішати ложкою і вилити у форму.
Сирний пиріг з чорницею готовий.
Випікати пиріг у розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 45 хв. Після випікання пиріг ще на 10 хв. залишити в духовці з привідкритими дверцятами. Потім пиріг вийняти з духовки, повністю остудити, за бажанням, притрусити цукровою пудрою і подавати до столу. Сирний пиріг з чорницею готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 32644
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-06-19

Коментарі до цього рецепта (20):Віта | 2014-06-23
Маргарин повинен бути кімнатної температури чи з холодильника?
Люба | 2014-06-23
Я брала маргарин з холодильника, але може бути і кімнатної температури.
Віта | 2014-06-24
Пиріг вийшов дуже смачний і такий ніжний-ніжний і чорниці дають пирогу кислинку, що дуже гарно підходить для солодкої сирної маси. Дякую.
Люба | 2014-06-24
На здоров’я! Рада, що у вас все вийшло :)
Юлія | 2014-11-27
Дуже смачний пиріг, також сподобалось тісто, його не було надто багато (як часто буває у випічці) та добре поєднувалось із сирною масою! Дякую за смачний рецепт!
Люба | 2014-11-27
На здоров’я :)
Олеся | 2015-02-28
Дуже гарний рецепт! Дякую!!!
Люба | 2015-02-28
Прошу :)
oks | 2015-04-03
Дякую!!!!! Пиріг просто бооомба:-)
Марінча | 2015-04-06
Люба Люба)) готувала Ваш пиріг ще літом, та пишу лише зараз: він смачнючий! Дякую вам) Перший раз набагато більше додала чорниць, тому пиріг тріснув, одже наступні рази я виконувала всі кроки точнісінько як у Вас - і все вийшло так, як має бути), а ще я готувала плов - то взагалі неймовірна смакота вийшла. Поступово хочу всі страви з вашого сайту переготувати) але чому у Вас немає рецепту випікання пасок? Бажаю вам і надалі натхнення! Сайт викликає приємні позитивні емоції!
Люба | 2015-04-07
Марінча, дякую, було дуже приємно читати Ваш відгук :) А щодо рецепту паски, то він буде, але пізніше :)
Вікторія | 2015-07-11
коли пиріг допікається, то сирна маса має «махатися», чи коли він охолоне, вона стане нормальною?
Люба | 2015-07-12
Так, коли пиріг охолоне, сирна маса загусне.
Тетяна | 2016-03-28
Смачно! Мої оцінили! Хороша начинка! А тісто я таке й раніше робила. Дуже люблю його для різної випічки робити – наче пісочне, але м’якше.
Лілія | 2017-07-12
Підкажіть, будь ласка, чи можна використати ягоди смородини замість чорниці? Дякую.
Люба | 2017-07-13
Ліліє, можете спробувати з чорною смородиною, але, на мій смак, сюди більше підійдуть ягоди без яскраво вираженої кислинки.
Олександр | 2017-07-24
Невже знайшов нормальний україномовний сайт з гарними рецептами та нормальною версткою :)
Люба | 2017-07-25
Олександре, якщо це так, то мені дуже приємно :)
Лілія | 2017-08-28
Дякую за рецепт! Вийшло дуже смачно!
Люба | 2017-08-29
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору