Салат «Уолдорф»

Салат «Уолдорф».
Інгредієнти:
  • яблука кисло-солодкі - 2 шт. (300 г)
  • стебла селери - 3 шт. (200 г)
  • грецький горіх - 70 г
  • листя салату (за бажанням) - 70 г
Інгредієнти для заправки:
  • домашній майонез (густий) - 100 г
  • вершки (21 %) - 4 ст. л.
  • гірчиця з зернами - 1-2 ст. л.
  • лимонний сік1-2 ст. л.
  • сіль - за смаком
Салат «Уолдорф». Інгредієнти.

Приготування салату «Уолдорф».

А у нас знову салатик, цього разу - класика американської кухні, салат «Уолдорф». Вперше він був приготований в ресторані нью-йоркського готелю Уолдорф-Асторія ще в позаминулому столітті. Як мені відомо, класична версія салату «Уолдорф» – це дрібно нарізані яблука, стебла селери і подрібнені горіхи, заправлені соусом з домашнього майонезу, лимонного соку і гірчиці. Тепер до цього салату ще часто додають виноград або родзинки, листя салату і навіть відварену курячу грудинку для ситності.
Кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порції.

Готуємо заправку.
Готуємо заправку. В посудині змішати домашній майонез, гірчицю, лимонний сік і вершки. Посолити за смаком. Заправка готова.
Горіхи смажаться.
Горіхи подрібнити на досить великі шматочки і, за бажанням, обсмажити на сухій сковороді до характерного запаху.
Нарізані стебла селери.
Стебла селери нарізати шматками товщиною 4-5 мм.
Нарізані яблука.
Яблука, за бажанням, очистити від шкірки. Обов’язково це слід зробити, якщо шкірка тверда. Кожне яблуко поздовжньо розрізати на 8 частин.
Нарізані на шматочки яблука.
Частинки яблук очистити від серцевини і нарізати шматочками товщиною 4-5 мм.
Змішані інгредієнти салату.
Яблука, селеру і горіхи викласти в миску. На даному етапі можна додати заправку, перемішати і подавати до столу, або зробити трошки по-іншому.
Салат «Уолдорф» готовий.
На велику плитку тарілку викласти листя салату. Яблука, селеру та горіхи перемішати, викласти на листя салату і зверху полити заправкою. Смак від від таких маніпуляцій не зміниться, а от виглядатиме салат ефектніше. Салат «Уолдорф» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5593
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-12-12

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору