Лазанья Болоньєзе

Лазанья Болоньєзе. Фото.
Для соусу Болоньєзе:
  • фарш яловичий - 200 г
  • фарш свинячий - 200 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • морква - 150 г
  • стебла селери - 1-2 шт. (залежно від розміру)
  • помідори свіжі або помідори у власному соці - 400 г
  • вино червоне сухе - 200 мл
  • вода - 150-200 мл
  • масло вершкове і / або оливкова олія - 2 - 3 ст. л. (для смаження)
  • сіль, свіжомелений чорний перець
Для соусу Бешамель:
  • масло вершкове - 60 г
  • борошно - 60 г
  • молоко - 800 мл
  • мускатний горіх тертий - 0,5 ч. л.
  • сіль, перець
А також:
  • листи лазаньї - 12 шт.
  • сир пармезан або грана падано - 50 г
  • твердий сир - 300 г
Лазанья Болоньєзе. Інгредієнти.
Приготування лазаньї.

Лазанья одна з найвідоміших страв італійської кухні. Такий собі пиріг з листків тіста, перекладених найрізноманітнішими начинками. Класичною вважається лазанья Болоньєзе, де тісто перекладається соусами Бешамель, Болоньєзе та твердим сиром. І саме таку лазанью ми сьогодні приготуємо.
Лазанью я готувала у формі розміром 22х28 см.

Соус Болоньєзе.
Приготувати соус Болоньєзе.
Соус Бешамель.
Приготувати соусу Бешамель.
Нарізаний кубиками твердий сир.
Після цього твердий сир слід натерти на крупній терці або нарізати невеликими пласкими квадратиками, як на фото.
На дно деко кладемо три листи лазаньї.
Дно деко змастити невеликою кількістю олії і викласти три листи лазаньї.
Викладаємо соус болоньєзе на листи лазаньї.
Тепер потрібно нарізаний твердий сир і соус Болоньєзе умовно поділити на три частини, а соус Бешамель – на чотири. Викласти на листи лазаньї одну частину соусу Болоньєзе.
Викладаємо соус Бешамель на соус Болоньєзе.
Зверху – 1 / 4 соусу Бешамель.
Викладаємо сир на соус бешамель.
На соус Бешамель викласти шар твердого сиру.
Викладаємо листи лазаньї для другого шару.
Сир накрити листами лазаньї.
На другий шар листів лазаньї викладаємо соус Болоньєзе.
Далі викласти другу третину соусу Болоньєзе.
На другий шар Болоньєзе викладаємо соус Бешамель.
Змастити соусом Бешамель.
В другому шарі викладаємо порізаний сир на соус Бешамель.
Поверх – шар твердого сиру.
Накриваємо сир листами лазаньї для третього шару.
Сир накрити листами лазаньї.
Викладаємо соус Болоньєзе на третій шар.
Потім викласти третю частину соусу Болоньєзе.
Викладаємо соус Бешамель на соус Болоньєзе в третьому шарі.
Змастити соусом Бешамель.
На соус Бешамель викладаємо твердий сир в третьому шарі.
На соус викласти рештки твердого сиру.
Вистиляємо четвертий шар листів лазаньї на викладений твердий сир.
Сир знову накрити листами лазаньї.
Змащуємо четвертий шар листів лазаньї соусом Бешамель.
Останній шар листів змастити соусом Бешамель, що залишився. Помістити лазанью у розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40 хв.
Натераємо на середній терці сир грана падано або пармезан.
Коли лазанья вже буде майже готова, її слід посипати тертим сиром (пармезан чи грана падано) і поставити в духовку ще на 5-10 хв.
Лазанья Болоньєзе готова.
Лазанья Болоньєзе готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 51711
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-08-13

Коментарі до цього рецепта (5):Олена | 2011-12-16
Люба, а де взяти листи лазаньї??? В нашому містечку таке не продається ((
Оля | 2014-02-26
Скажiть, будь ласка, а листи лазаньї відварювати чи нi?
Люба | 2014-02-26
Ні, їх відварювати не потрібно.
Юля | 2015-01-13
Дякую за ПРЕКРАСНИЙ рецепт! Вчора приготувала – вся сім’я в захваті!!!
Віка | 2017-02-03
Можна замість готових листів лазаньї приготувати тісто як на пельмені (з яйцем) і тоненько розкачати.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору