Піца по-неаполітанськи (з анчоусами і каперсами)

Піца по-неаполітанськи (з анчоусами і каперсами).
Інгредієнти для тіста:
  • пшеничне борошно - 400 г
  • вода - 250 мл
  • свіжі дріжджі - 20 г
  • оливкова чи соняшникова олія - 2 ст. л.
  • цукор - 2 ч. л. без вершка
  • сіль - 1 ч. л. без вершка
Інгредієнти для соусу:
  • помідори свіжі - 600 г, або помідори у власному соці 450 г
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • цукор, сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • орегано - 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
  • філе анчоуса - 20-25 шт.
  • каперси - 2 ст. л.
  • ріпчаста цибуля (невелика) - 1 шт.
  • сир моцарелла - 200 г
  • перець чілі - 1 стручок
Піца по-неаполітанськи (з анчоусами і каперсами). Інгредієнти.

Приготування піци по-неаполітанськи.

Із вказаної кількості інгредієнтів ми отримаємо дві великі піци, діаметром 30-33 см.

Готове тісто для піци.
Із вказаних інгредієнтів замісити тісто для піци.
Томатний соус для піци.
Поки тісто підростає, приготувати класичний томатний соус для піци.
Порізані кільцями перець чілі та цибуля.
Цибулю і перець порізати кружальцями. Порізаний перець відокремити від насіння, воно нам не знадобиться.
Змащуємо тісто томатним соусом.
Готове тісто обім’яти, розділити на дві частини і одну частину трохи розкачати на присипаній борошном стільниці. Потім тісто викласти на присипане борошном деко і руками розтягнути його до потрібного розміру (30-33 см). Інші інгредієнти також розділити на 2 частини, – розраховуємо на дві піцци. Корж змастити томатним соусом.
Викладаємо цибулю, анчоуси та каперси.
На змащений томатним соусом корж викласти цибулю, гострий перець, анчоуси і каперси.
Викладаємо моцарелу.
Зверху викласти шматочки моцарели.
Піца по-неаполітанськи (з анчоусами і каперсами) готова.
Випікати піцу у заздалегідь розігрітій до 220°С духовці, приблизно 15 хв. Піца по-неаполітанськи (з анчоусами і каперсами) готова. Таким чином спекти ще одну піцу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6466
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-03-01

Коментарі до цього рецепта (6):Юля | 2016-03-01
Буду пекти впевнена що буде смачно!!!
Люба | 2016-03-01
Сподіваюсь, що так і буде. Ми всі їли із задоволенням :)
Юля | 2016-03-05
Піца справді дуже смачна, буду пекти ще. Дякую!
Люба | 2016-03-05
Прошу :)
Марія Анна | 2016-11-03
Можна не давати філе анчоуса.
Люба | 2016-11-03
Без анчоусів буде далеко не той смак.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору